Boodschappenlijstje :
300 gr Rijst
2 el Olijfolie
2 Rode uien, gesnipperd
500 gr Kip, in reepjes
2 tl Kerriepoeder
2 el Bloem
2 Rode paprika’s, in reepjes
200 ml Crème fraîche
250 gr Doperwten
2 el Olijfolie
2 Rode uien, gesnipperd
500 gr Kip, in reepjes
2 tl Kerriepoeder
2 el Bloem
2 Rode paprika’s, in reepjes
200 ml Crème fraîche
250 gr Doperwten
Bereiding :
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min.
- Bestrooi de kip met kerriepoeder en bloem, zorg dat de kip rondom bedekt is.
- Voeg de kip toe aan de uien en bak in 4 min. goudbruin.
- Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee.
- Voeg de crème fraîche en 50 ml water toe en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur nog 5 min. garen.
- Voeg de laatste 3 min. de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst over 4 borden of kommen en serveer met de kip-kerrie.
Tip: Roer 1 tl sambal door de kip-kerrie voor een pittig accent en bestrooi met verse koriander.