Boodschappenlijstje :
Voor de Dulche de leche:
1 blikje Gezoete gecondenseerde melk
Voor de pinda shortbread :
110 gr Pinda's
110 gr Bloem
175 gr Boter
60 gr Witte basterdsuiker
Voor de Chocolade toplaag :
80 gr Pure chocolade
80 gr Melk chocolade
60 gr Witte chocolade
30 gr Boter
Bereiding :
- Breng een pan met water aan de kook en zet het dichte blikje in het water tot het onderstaat.
- Laat op een laag vuur 2 uur koken.
- Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Rooster de pinda's in een droge koekenpan goudbruin.
- Maal de bloem met de pinda's in een keukenmachine tot een fijn poeder.
- Meng de boter met de suiker tot de suiker is opgelost.
- Meng de pindabloem erdoor.
- Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.
- Verdeel het deeg in de vorm en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het blikje gecondenseerde melk even afkoelen
- Trek het blikje gecondenseerde melk voorzichtig open (pas op : de inhoud kan onder druk staan).
- Verdeel de dulche de leche over het lauwe shortbread en laat circa 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Smelt de pure chocolade, de melk chocolade en de boter au bain-marie.
- Smelt de witte chocolade apart.
- Giet de donkere chocolademassa over de koek.
- Lepel er strepen witte chocolade over en maak met een satéprikker een marmereffect.
- Laat Christel's Shortbread even opstijven in de koelkast en snijd voor het serveren in stukken.