Boodschappenlijstje :
Voor de banketbakkersroom :
1 Vanillestokje
500 ml Melk
150 gr Suiker
4 Eidooiers
2 el Bloem
Voor de rest :
6 plakjes Bladerdeeg (diepvries)
1 Ei, losgeklopt
50 gram Kristalsuiker
+/- 18 Aardbeien
1 zakje Taartina (Dr. Oetker)
200 ml Water
Bereiding :
- Doe dit een anderhalf uur voor de bereiding van de aardbeiensloffen:
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg het stokje en voeg dit toe aan de melk.
- Breng de melk met het merg en de helft van de suiker aan de kook.
- Roer de eidooiers met de rest van de suiker los in een kom en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje van de warme melk door het eiermengsel en roer dit goed door elkaar en schenk het daarna terug in de pan met de kokende melk.
- Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Laat het op een laag vuur circa 3 minuten doorgaren (laat het bloppen).
- Laat de banketbakkersroom afgedekt met huishoudfolie (tegen velvorming) in een glazen schaal afkoelen.
- Zet het nadat het afgekoeld is een uurtje in de koelkast.
- Hierna is het, na doorroeren, klaar voor gebruik.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Haal de bladerdeegvellen uit de verpakking en verwijder het papiertje tussen de velletjes.
- Bestrijk de vier kanten van het bladerdeegvelletje met het losgeklopte ei en bestrooi dit riant met suiker.
- Schep ongeveer 1 1/2 el banketbakkersroom in het midden van het velletje en leg ze op een bakplaat laag in de oven.
- Bak ze ongeveer voor 20 minuten (tot ze mooi bruin zijn) af in de oven.
- Was en halveer de aardbeien en leg ze op de banketbakkersroom.
- Maak de taartina aan met 200 ml water (zoals op de verpakking) en schep dit over de aardbeien en laat het geheel afkoelen.