Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

zondag 6 februari 2011

Kippenragout

Boodschappenlijstje :

200 gr Kipfilet
2 Kippenbouillionblokjes
1 klein uitje
50 ml Melk
70 gr Boter of margarine
1 Scheutje slagroom
3 el Bloem
1/2 el Kipkruiden
2 el Bieslook
2 el Peterselie
Vers gemalen peper
4 Bladerdeeg ragoutbakjes

Bereiding :
  • Kook de kipfilet in een liter water met de 2 bouillionblokjes gaar.
  • Snipper de ui heel fijn.
  • Smelt de boter in een pannetje en fruit hier de uisnippertjes in.
  • Roer de kipkruiden erdoor.
  • Voeg de bloem toe, roer dit goed door de boter en laat het even meegaren.
  • Haal intussen de gare kipfilet uit de bouillion en snij in kleine stukjes. (Bouillion niet weggooien)
  • Bouillion voorzichtig, al roerend, bij het boter-ui-bloemmengsel (roux) schenken. (er mogen geen klontjes ontstaan)
  • Zoveel bouillion toevoegen tot een dik papje is ontstaan
  • Nu de melk en de room, al roerend, bijschenken.
  • De stukjes kipfilet er door roeren.
  • Als de ragout te dik is, kan er nog wat bouillion bij.
  • Tenslotte op smaak brengen met de peterselie, bieslook en de peper.
  • Serveren in een ragoutbakje uit de oven.
  • Garneren met een blaadje peterselie.

Tip : Ook lekker met rijst, u dient dan meer aan te maken, echter is het dan een hoofdgerecht.