200 gr Kipfilet
2 Kippenbouillionblokjes
1 klein uitje
50 ml Melk
70 gr Boter of margarine
1 Scheutje slagroom
3 el Bloem
1/2 el Kipkruiden
2 el Bieslook
2 el Peterselie
Vers gemalen peper
4 Bladerdeeg ragoutbakjes
Bereiding :
- Kook de kipfilet in een liter water met de 2 bouillionblokjes gaar.
- Snipper de ui heel fijn.
- Smelt de boter in een pannetje en fruit hier de uisnippertjes in.
- Roer de kipkruiden erdoor.
- Voeg de bloem toe, roer dit goed door de boter en laat het even meegaren.
- Haal intussen de gare kipfilet uit de bouillion en snij in kleine stukjes. (Bouillion niet weggooien)
- Bouillion voorzichtig, al roerend, bij het boter-ui-bloemmengsel (roux) schenken. (er mogen geen klontjes ontstaan)
- Zoveel bouillion toevoegen tot een dik papje is ontstaan
- Nu de melk en de room, al roerend, bijschenken.
- De stukjes kipfilet er door roeren.
- Als de ragout te dik is, kan er nog wat bouillion bij.
- Tenslotte op smaak brengen met de peterselie, bieslook en de peper.
- Serveren in een ragoutbakje uit de oven.
- Garneren met een blaadje peterselie.
Tip : Ook lekker met rijst, u dient dan meer aan te maken, echter is het dan een hoofdgerecht.