Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

zondag 6 februari 2011

Babi Pangang

Boodschappenlijstje :

Voor het vlees :
1 kg Mager varkensvlees (hamlappen)
4 tl Djahé (gemberwortelpoeder)
2 tl Knoflookpoeder
2 tl Uienpoeder
6 el Ketjap manis
Peper en zout
2 el Citroensap
Olie of boter

Voor de saus :
4 dl Ananassap *
4 el Tomatenpuree *
2 el Tomatenketchup *
4 el Witte wijnazijn *
2 el Citroensap *
6 el Kristalsuiker *
4 el Sojasaus *
2 el Zonnebloemolie *
5 cm Gemberwortel, fijngehakt
2 Teentjes knoflook, geperst
2 el Maizena
Zoete chilisaus
Droge sherry

Bereiding :

Vlees :
  • Maak één dag van te voren een marinade van de djahé, knoflook-, uienpoeder en ketjap.
  • Voeg hieraan het citroensap en zoveel zout en peper toe als u gebruikt voor 1 kg hamlappen.
  • Leg het vlees hierin en draai het regelmatig om
  • Op de dag van de bereiding:
  • Laat de olie of boter in de pan heet worden en bak het uitgelekte vlees bruin. (pas op dat het niet verbrand)
  • Laat daarna sudderen tot het vlees gaar is.
  • Voeg zonodig water toe om droogbakken te voorkomen.
  • Snij het vlees, als het gaar is, vlak voor het opdienen in dunne plakken (+/- 5 mm dik)
Saus :
  • De ingrediënten gemerkt met een * in een kom door elkaar roeren.
  • Olie in een wok verhitten, gemberwortel en knoflook even roerbakken.
  • De overige ingrediënten toevoegen en aan de kook brengen.
  • Maizena aanmaken met een klein beetje water en naar dikte toevoegen.
  • Saus op smaak brengen met wat chilisaus en droge sherry.

Tip : Los van elkaar opdienen met witte rijst, kroepoek en atjar.