Boodschappenlijstje :
Voor het vlees :
1 kg Mager varkensvlees (hamlappen)
4 tl Djahé (gemberwortelpoeder)
2 tl Knoflookpoeder
2 tl Uienpoeder
6 el Ketjap manis
Peper en zout
2 el Citroensap
Olie of boter
Voor de saus :
4 dl Ananassap *
4 el Tomatenpuree *
2 el Tomatenketchup *
4 el Witte wijnazijn *
2 el Citroensap *
6 el Kristalsuiker *
4 el Sojasaus *
2 el Zonnebloemolie *
5 cm Gemberwortel, fijngehakt
2 Teentjes knoflook, geperst
2 el Maizena
Zoete chilisaus
Droge sherry
Bereiding :
Vlees :
- Maak één dag van te voren een marinade van de djahé, knoflook-, uienpoeder en ketjap.
- Voeg hieraan het citroensap en zoveel zout en peper toe als u gebruikt voor 1 kg hamlappen.
- Leg het vlees hierin en draai het regelmatig om
- Op de dag van de bereiding:
- Laat de olie of boter in de pan heet worden en bak het uitgelekte vlees bruin. (pas op dat het niet verbrand)
- Laat daarna sudderen tot het vlees gaar is.
- Voeg zonodig water toe om droogbakken te voorkomen.
- Snij het vlees, als het gaar is, vlak voor het opdienen in dunne plakken (+/- 5 mm dik)
Saus :
- De ingrediënten gemerkt met een * in een kom door elkaar roeren.
- Olie in een wok verhitten, gemberwortel en knoflook even roerbakken.
- De overige ingrediënten toevoegen en aan de kook brengen.
- Maizena aanmaken met een klein beetje water en naar dikte toevoegen.
- Saus op smaak brengen met wat chilisaus en droge sherry.