Boodschappenlijstje :
1 el Tomatenketchup
1 1/2 Ui
2 Tenen knoflook
2 el Massalapoeder (surinaamse kerrie)
1 Madam Jeanette
1 kg Kipfilet
3 Aardappels
300 gr Kouseband (surinaamse boontjes)
1 1/2 Kippenbouillion blokjes
Olijfolie
Versgemalen peper en zout
Roti-koeken (te verkrijgen bij de Toko of supermarkt)
Bereiding :
- Snipper 1 ui in kleine stukjes.
- Snipper de Madam Jeanette (pas op zeer scherp! was je handen goed met zeep).
- Snipper de knoflooktenen.
- Snij de kipfilet in blokjes van 2 cm en peper en zout ze.
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
- Braad de kipfilet aan in de hete olie en neem ze weer uit de pan.
- Fruit in de olie de ui en knoflook glazig.
- Voeg 2 eetlepels Massala toe.
- Voeg 1 eetlepel tomatenketchup toe
- Voeg eerst een kwart en later naar smaak van de Madam Jeanette toe.
- Voeg al roerend 1 kopje water en 1 bouillionblokje toe.
- Voeg zodra het bouillionblokje is opgelost de kipfilet weer toe.
- Voeg de aardappelblokjes toe en roer het goed door elkaar.
- Laat het op een laag pitje ongeveer 20 minuten sudderen.
- Intussen de kouseband doppen en in stukjes van ongeveer 2 cm snijden.
- Snipper een 1/2 ui.
- Snipper een half teentje knoflook.
- Verhit wat olie in een pan.
- Fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg een 1/2 bouillionblokje en de kouseband toe.
- Ongeveer 10 minuten laten sudderen.
- Laat een klein beetje olie heet worden in een koekenpan en bak daarin, onder regelmatig omdraaien, de roti-koeken.