zondag 6 februari 2011

Loempia's


Boodschappenlijstje :

2 Teentjes fijngesneden knoflook
1 Ei (om de velletjes dicht te plakken)
1 Ui, fijn gesnipperd
300 gr in kippenbouillion gekookte kip, fijngesneden
125 gr Schouderham, in reepjes gesneden
5 Bolletjes stemgember
2 Maggiblokjes
2 tl Ve-tsin (verkrijgbaar in Toko's)
400 gr Fijngesneden soepgroenten
400 gr Taugeh
2 el Ketjap
1 1/2  tl Peper
2 Pakjes loempiavelletjes (Filodeeg)
Zonnebloemolie om te bakken en om in te frituren

    Bereiding : 

    • De knoflook en ui in 3 el olie nagenoeg gaar fruiten.  
    • Kip, de ham en 1 tl peper toevoegen.  
    • Goed mengen.
    • Fijngesneden gember, 2 el ketjap, 1 tl ve-tsin en 1 maggiblokje toevoegen. 
    • Wederom goed mengen.
    • De groenten erbij doen en half gaar stoven. 
    • Een snufje peper erbij en 1 maggiblokje en blussen met 2 el ketjap.
    • Nog één tl ve-tsin erbij, taugeh toevoegen en goed mengen.
    • Laten afkoelen en goed uit laten lekken in een vergiet.
       
    • Leg een loempiavelletje met de punt naar u toe en leg daar een half loempiavelletje van de linkerpunt naar de rechterpunt op. (dit is ter versteviging)
      Deponeer een hoeveelheid van ongeveer 75 gram van de loempiavulling in het midden van het velletje.
      Vouw nu de linker en de rechterpunt naar elkaar toe.
      Vouw daarna de naar u toe liggende punt, nadat u het heeft ingesmeerd met opgeklopt ei, over het langgerekte vullinghoopje heen.
      Daaroverheen vouwt u weer het tegenoverliggend puntje en plakt hem dicht.
      Het eindresultaat is een soort envelopje.

    •  Frituur de loempia's in een ruime hoeveelheid zonnebloemolie. 
    • Laat ze, als ze mooi bruin zijn, uitlekken op keukenpapier.

    Tip : Lekker met zoete Chilisaus of pindasaus