zaterdag 5 februari 2011

Romige kip-kerrie


Boodschappenlijstje :

300 gr Rijst
2 el Olijfolie
2 Rode uien, gesnipperd
500 gr Kip, in reepjes
2 tl Kerriepoeder
2 el Bloem
2 Rode paprika’s, in reepjes
200 ml Crème fraîche
250 gr Doperwten

Bereiding :

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen. 
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. 
  • Bestrooi de kip met kerriepoeder en bloem, zorg dat de kip rondom bedekt is. 
  • Voeg de kip toe aan de uien en bak in 4 min. goudbruin. 
  • Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. 
  • Voeg de crème fraîche en 50 ml water toe en breng aan de kook. 
  • Laat op laag vuur nog 5 min. garen. 
  • Voeg de laatste 3 min. de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over 4 borden of kommen en serveer met de kip-kerrie.
 Tip: Roer 1 tl sambal door de kip-kerrie voor een pittig accent en bestrooi met verse koriander.