zondag 6 februari 2011

Roti met kip


Boodschappenlijstje :

1 el Tomatenketchup
1 1/2 Ui
2 Tenen knoflook
2 el Massalapoeder (surinaamse kerrie)
1 Madam Jeanette
1 kg Kipfilet
3 Aardappels
300 gr Kouseband (surinaamse boontjes)
1 1/2 Kippenbouillion blokjes
Olijfolie
Versgemalen peper en zout
Roti-koeken (te verkrijgen bij de Toko of supermarkt)

Bereiding :

  • Snipper 1 ui in kleine stukjes.
  • Snipper de Madam Jeanette (pas op zeer scherp! was je handen goed met zeep).
  • Snipper de knoflooktenen.
  • Snij de kipfilet in blokjes van 2 cm en peper en zout ze.
  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Braad de kipfilet aan in de hete olie en neem ze weer uit de pan.
  • Fruit in de olie de ui en knoflook glazig.
  • Voeg 2 eetlepels Massala toe.
  • Voeg 1 eetlepel tomatenketchup toe
  • Voeg eerst een kwart en later naar smaak van de Madam Jeanette toe.
  • Voeg al roerend 1 kopje water en 1 bouillionblokje toe.
  • Voeg zodra het bouillionblokje is opgelost de kipfilet weer toe.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en roer het goed door elkaar.
  • Laat het op een laag pitje ongeveer 20 minuten sudderen.
  • Intussen de kouseband doppen en in stukjes van ongeveer 2 cm snijden.
  • Snipper een 1/2 ui.
  • Snipper een half teentje knoflook.
  • Verhit wat olie in een pan.
  • Fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg een 1/2 bouillionblokje en de kouseband toe.
  • Ongeveer 10 minuten laten sudderen.
  • Laat een klein beetje olie heet worden in een koekenpan en bak daarin, onder regelmatig omdraaien, de roti-koeken.

Tip : lekker met hard gekookt ei, in vieren gedeeld.