Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

vrijdag 30 december 2011

Cranberrysaus


Boodschappenlijstje :

1 zak (340 gram) verse Cranberries
200 gram Suiker
150 ml Water
Gerapste schil van een sinaasappel
Eventueel zout

Bereiding :

  • Was de cranberry's en zoek ze uit (onrijpe en overrijpe verwijderen).
  • Vul een pannetje met water, de schil van de sinaasappel, de suiker en de cranberry's.
  • Al roerend circa 10 minuten op een matig vuur laten koken.
  • Eventueel op smaak brengen met wat zout.

Tips : - Lekker bij wild en kalkoen.
         - Eventueel op smaak brengen met chilipeper en koriander.
         - Eventueel op smaak brengen met gember, gemalen kruidnagels en nootmuskaat.
         - Eventueel op smaak brengen met kardemonvruchten, steranijs en een vanillestokje.