Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

dinsdag 3 januari 2012

Boboti met gele rijst en Mango Chutney















Boodschappenlijstje :

Voor de Boboti :
1 kg Rundergehakt
2 Uien
2 dikke sneeën Witbrood
250 ml Melk
2 Eieren
1 el Kerriepoeder
1 1/2 el Suiker
2 tl Zout
1/2 tl Peper
1/2 el Kurkuma (Koenjit)
2 el Azijn
6 Amandelen, in kwartjes gesneden
125 Rozijnen
4 gr Laurierbladen (even weken in lauw water)
400 gr Gele rijst
1 el Boter

Voor de Mango Chutney :
2 rijpe Mango's
3 el Azijn
200 gr Suiker
200 gr Rozijnen
30 gr verse Gember
1 tl Mosterdzaad
1 teentje Knoflook
1 tl Cayennepeper
1 Ui
1 el Boter

Bereiding :

Boboti :
  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Maak de uien schoon en snipper ze om ze daarna in een klein beetje boter bruin te bakken.
  • Voeg de gehakt toe en bak deze rul.
  • Week het brood in de melk en druk de melk er na 1 minuut weer uit.
  • Kneed het brood nu klein tot er een plakkerig prutje ontstaat.
  • Meng de kerriepoeder, suiker, kurkuma, zout, peper, azijn, de amandelen, rozijnen door het ui/gehakt-mengsel.
  • Voeg als laatste 1 ei toe en meng dit.
  • Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Rol de laurierblaadjes op en steek ze rechtop in het mengsel.
  • Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven van 180 C
  • Kook de gele rijst volgens de verpakking.
  • Kluts het overige ei door de melk en giet het over de schotel.
  • Laat het daarna nog 30 minuten in de oven.

Voor de Mango Chutney :
  • Laat de rozijnen in lauw water weken.
  • Snipper de ui en bak deze lichtbruin.
  • Snij de gember in kleine stukjes.
  • Snij de mango in blokjes.
  • Laat alle ingredienten in een pannetje geheel doorkoken.
  • Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Tip : Eventueel serveren met een komkommersalade.