
Boodschappenlijstje :
Voor de Boboti :
1 kg Rundergehakt
2 Uien
2 dikke sneeën Witbrood
250 ml Melk
2 Eieren
1 el Kerriepoeder
1 1/2 el Suiker
2 tl Zout
1/2 tl Peper
1/2 el Kurkuma (Koenjit)
2 el Azijn
6 Amandelen, in kwartjes gesneden
125 Rozijnen
4 gr Laurierbladen (even weken in lauw water)
400 gr Gele rijst
1 el Boter
Voor de Mango Chutney :
2 rijpe Mango's
3 el Azijn
200 gr Suiker
200 gr Rozijnen
30 gr verse Gember
1 tl Mosterdzaad
1 teentje Knoflook
1 tl Cayennepeper
1 Ui
1 el Boter
Bereiding :
Boboti :
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Maak de uien schoon en snipper ze om ze daarna in een klein beetje boter bruin te bakken.
- Voeg de gehakt toe en bak deze rul.
- Week het brood in de melk en druk de melk er na 1 minuut weer uit.
- Kneed het brood nu klein tot er een plakkerig prutje ontstaat.
- Meng de kerriepoeder, suiker, kurkuma, zout, peper, azijn, de amandelen, rozijnen door het ui/gehakt-mengsel.
- Voeg als laatste 1 ei toe en meng dit.
- Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
- Rol de laurierblaadjes op en steek ze rechtop in het mengsel.
- Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven van 180 C
- Kook de gele rijst volgens de verpakking.
- Kluts het overige ei door de melk en giet het over de schotel.
- Laat het daarna nog 30 minuten in de oven.
Voor de Mango Chutney :
- Laat de rozijnen in lauw water weken.
- Snipper de ui en bak deze lichtbruin.
- Snij de gember in kleine stukjes.
- Snij de mango in blokjes.
- Laat alle ingredienten in een pannetje geheel doorkoken.
- Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Tip : Eventueel serveren met een komkommersalade.