Boodschappenlijstje :
1 Ltr Water
1 Ltr Gezeefde tomaten (passata)
2 Kipfilets
2 Kippenbouillionblokjes
1 Ui
2 Teentjes knoflook
1 Blikje tomatenpuree
4 El Suiker
3 El Appelmoes
4 El Ketjap manis
2 El Azijn
1 Klein lepeltje Sambal Oelek
1 Klein lepeltje Djahé
1 Klein lepeltje Sereh
2 El Maïzena
1 Handvol Mihoen
Bereiding :
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Fruit de uitjes glazig.
- Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
- Voeg de knoflook en tomatenpuree toe.
- Blus af met een liter water.
- Voeg de bouillionblokjes toe en laat het geheel een uurtje op laag vuur pruttelen met de dekselop de pan.
- Haal na het uur het vlees uit de pan met een schuimspaan.
- Voeg de liter gezeefde tomaten toe en breng het geheel weer aan de kook.
- Maak in een schaaltje een papje van de suiker, appelmoes, ketjap, de azijn, sambal, djahé en sereh en voeg dit aan de soep toe.
- Maak in een apart schaaltje de maïzena met een klein beetje koud water aan tot een papje en voeg dit, al roerend, aan de soep toe.
- Voeg de mihoen toe en laat die 15 minuten op een laag vuur gaar worden.
- Voeg het vlees toe.
- De soep is nu klaar om te serveren maar de dag erna is hij lekkerder.
Tip : - lekker met tauge en dun gebakken kleine reepjes roerei.
- Zet een schaaltje verse fijngeneden lenteui-ringetjes op tafel.