Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

zondag 6 februari 2011

Chocolade mousse

Boodschappenlijstje :

80 gr Chocolade (1 Reep)
20 gr Poedersuiker
1 Ei
125 ml Slagroom

Bereiding :
  • Breek de chocoladereep in kleine stukjes.
  • Smelt de chocolade.
  • Splits het ei in eigeel en eiwit.
  • Roer 10 gram poedersuiker door het eigeel en 10 gram poedersuiker door het eiwit.
  • Klop nu het eiwit totdat het stijf is. (je kunt het dan (boven je hoofd) op z'n kop houden)
  • Klop de slagroom tot deze stijf is en roer hier het eiwit en eigeel doorheen.
  • Inmiddels is de chocolade wel afgekoeld tot lauwwarm, deze roer je er ook doorheen.
  • Blijven roeren totdat alles dezelfde kleur heeft.
  • Doe de chocolademousse in een glas of schaaltje, dek het af met plastic-folie en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.