2 dl Volle melk
2 1/2 dl Room
1 Vanillestokje, opengesneden
100 gr Kristalsuiker
5 Eierdooiers
4 el Rietsuiker
1 Creme Brullee-brandertje of een kleine hobbybrander
Bereiding :
- Merg uit het vanillestokje schrappen. (niet weggooien)
- Het vanillestokje aan de melk toevoegen.
- Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen.
- Langzaam laten afkoelen.
- Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven.
- Al roerend de room erbij gieten.
- Eierdooiers en vanillemerg erbij en ongeveer 3 minuten kloppen met de staafmixer.
- Het mengsel overdoen in ovenschaaltjes en 45 minuten in de oven, afgedekt met aluminiumfolie, gaar laten worden.
- Af laten koelen en in de koelkast door en door koud te laten worden.
- Na het afkoelen bestrooien met een flinke laag rietsuiker en met een brandertje laten caramelliseren.