Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

zondag 6 februari 2011

Creme brullee

Boodschappenlijstje :

2 dl Volle melk
2 1/2 dl Room
1 Vanillestokje, opengesneden
100 gr Kristalsuiker
5 Eierdooiers
4 el Rietsuiker
1 Creme Brullee-brandertje of een kleine hobbybrander

Bereiding :
  • Merg uit het vanillestokje schrappen. (niet weggooien)
  • Het vanillestokje aan de melk toevoegen.
  • Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen.
  • Langzaam laten afkoelen.
  • Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven.
  • Al roerend de room erbij gieten.
  • Eierdooiers en vanillemerg erbij en ongeveer 3 minuten kloppen met de staafmixer.
  • Het mengsel overdoen in ovenschaaltjes en 45 minuten in de oven, afgedekt met aluminiumfolie, gaar laten worden.
  • Af laten koelen en in de koelkast door en door koud te laten worden.
  • Na het afkoelen bestrooien met een flinke laag rietsuiker en met een brandertje laten caramelliseren.