Boodschappenlijstje :
8 plakken Bladerdeeg, ontdooit
1 Ei, losgeklopt
250 gr Rundergehakt
1 el Vloeibare boter of olijfolie
1 kleine Ui, gesnipperd
2 teentjes Knoflook, geperst
1 tl Paprikapoeder
1 tl Gemalen komijn
4 el Runderbouillion
Zout en peper
1 Hardgekookt ei, fijngesneden
Bereiding :
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Bak het gehakt rul in de boter of olie.
- Voeg hier de ui, knoflook en kruiden toe.
- Schenk de bouillion erbij en laat het heel even inkoken.
- Prik het bladerdeeg iets in.
- Leg de vulling in het bladerdeeg en strijk de randen in met losgeklopt ei.
- Vouw er driehoekjes van.
- Bestrijk de Empanadas met nog wat losgeklopt ei.
- Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 10-12 minuten goudbruin.