Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

dinsdag 8 februari 2011

Empanadas


Boodschappenlijstje :

8 plakken Bladerdeeg, ontdooit
1 Ei, losgeklopt
250 gr Rundergehakt
1 el Vloeibare boter of olijfolie
1 kleine Ui, gesnipperd
2 teentjes Knoflook, geperst
1 tl Paprikapoeder
1 tl Gemalen komijn
4 el Runderbouillion
Zout en peper
1 Hardgekookt ei, fijngesneden

Bereiding :
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Bak het gehakt rul in de boter of olie.
  • Voeg hier de ui, knoflook en kruiden toe.
  • Schenk de bouillion erbij en laat het heel even inkoken.
  • Prik het bladerdeeg iets in.
  • Leg de vulling in het bladerdeeg en strijk de randen in met losgeklopt ei.
  • Vouw er driehoekjes van.
  • Bestrijk de Empanadas met nog wat losgeklopt ei.
  • Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 10-12 minuten goudbruin.
Tip : Lekker met zoete chilisaus.