Boodschappenlijstje :
4 Grote uien
1 kg Runderlappen
75 gr Boter
Zout
Peper
2 el Bruine bastardsuiker
2 el Bloem
2 el Azijn
1 flesje Trappist bier
1 Laurierblaadje
1 Kruidnagel
1/2 tl Tijm
2 sneetjes Bruinbrood
1 el Mosterd
Bereiding :
- De uien pellen en snipperen.
- Het vlees in stukjes snijden.
- In een grote braadpan boter verhitten.
- Het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
- Bestrooien met peper en zout.
- Met een schuimspaan vlees uit de pan nemen.
- In achtergebleven bakvet de uitjes fruiten.
- De suiker en bloem toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken.
- De azijn, het bier, laurierblad, kruidnagel, tijm en vlees toevoegen.
- Mengsel aan de kook laten komen en op een laag vuur ca. 1 uur zachtjes laten stoven.
- Intussen de korsten van het brood verwijderen en het brood met mosterd besmeren.
- Het brood met de mosterdkant op het vlees leggen en ca. 30 minuten mee laten sudderen.
- Het vlees omscheppen, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
- In ca. 1,5 uur verder laten gaar stoven.
Tips : - Lekker met friet.
- Probeer ook eens met een Geuzebier of Abdijbier.
.