Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

dinsdag 8 februari 2011

Stoofvlees


Boodschappenlijstje :

4 Grote uien
1 kg Runderlappen
75 gr Boter
Zout
Peper
2 el Bruine bastardsuiker
2 el Bloem
2 el Azijn
1 flesje Trappist bier
1 Laurierblaadje
1 Kruidnagel
1/2 tl Tijm
2 sneetjes Bruinbrood
1 el Mosterd

Bereiding :

  • De uien pellen en snipperen.
  • Het vlees in stukjes snijden.
  • In een grote braadpan boter verhitten.
  • Het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
  • Bestrooien met peper en zout.
  • Met een schuimspaan vlees uit de pan nemen.
  • In achtergebleven bakvet de uitjes fruiten.
  • De suiker en bloem toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken.
  • De azijn, het bier, laurierblad, kruidnagel, tijm en vlees toevoegen.
  • Mengsel aan de kook laten komen en op een laag vuur ca. 1 uur zachtjes laten stoven.
  • Intussen de korsten van het brood verwijderen en het brood met mosterd besmeren.
  • Het brood met de mosterdkant op het vlees leggen en ca. 30 minuten mee laten sudderen.
  • Het vlees omscheppen, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
  • In ca. 1,5 uur verder laten gaar stoven.

Tips : - Lekker met friet.
           - Probeer ook eens met een Geuzebier of Abdijbier.
.