Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

zondag 13 februari 2011

Pastasalade met tonijn en olijven




Boodschappenlijstje :

200 gr Pennepasta
200 gr Tonijn op olie, uitgelekt en in stukjes
175 gr Mais uit blik, uitgelekt
100 gr Geroosterde paprika uit pot, uitgelekt en in stukken gesneden
5 takjes Basilicum, blaadjes grof gescheurd
50 gr Zwarte olijven, ontpit
Zout en peper

Voor de dressing :

4 el Olijfolie
1 el Citroensap
1 tl Mosterd
1 tl Kristalsuiker
Zout en peper

Bereiding :

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af en spoel even af onder de koude kraan.
  • Laat de pasta in het vergiet uitlekken.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en roer deze door de pasta.
  • Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en schep het geheel voorzichtig door elkaar.