Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

vrijdag 9 september 2011

Banofee Pie


Boodschappenlijstje :

1 Kant en klare taartbodem
4 el Kristalsuiker
100 ml Melk
5 Bananen
250 ml Slagroom (1 bekertje)
2 el Drambuie
3 el chocopasta
1 tl Vanille-extract
1 Reep chocolade (puur of melk)

Bereiding :

  • Giet de suiker in een hete koekenpan en laat de suiker karameliseren (pas op : zeer heet).
  • Doe intussen 2 geschilde bananen en de melk in een blender en blend het geheel tot een smoothie.
  • Als de suiker gekarameliseerd is voeg je de smoothie toe.
  • Roer met een lepel door de mix totdat de mix bruin en zacht is (als een toffee).
  • Giet de mix in de taartbodem en laat het goed afkoelen.
  • Snij de 3 bananen in grove plakjes en leg die over de taart.
  • Klop de slagroom op totdat hij nog iets vloeibaar is.
  • Voeg (naar smaak) de Drambuie toe en schep die voorzichtig door de slagroom.
  • Schep de slagroom over de bananen op de taart.
  • Maak de chocopasta vloeibaar op een laag vuurtje en een klein beetje water toegevoegd.
  • Meng een theelepel vanille-extract (naar smaak) door de warme chocopasta en schep het over de slagroom.
  • Leg de reep met de bovenkant op een snijplank en schraap met een scherp mes zachtjes over de onderkant van de reep voor chocoladekrullen en drapeer deze over de taart.