Boodschappenlijstje :
1 Kant en klare taartbodem
4 el Kristalsuiker
100 ml Melk
5 Bananen
250 ml Slagroom (1 bekertje)
2 el Drambuie
3 el chocopasta
1 tl Vanille-extract
1 Reep chocolade (puur of melk)
Bereiding :
- Giet de suiker in een hete koekenpan en laat de suiker karameliseren (pas op : zeer heet).
- Doe intussen 2 geschilde bananen en de melk in een blender en blend het geheel tot een smoothie.
- Als de suiker gekarameliseerd is voeg je de smoothie toe.
- Roer met een lepel door de mix totdat de mix bruin en zacht is (als een toffee).
- Giet de mix in de taartbodem en laat het goed afkoelen.
- Snij de 3 bananen in grove plakjes en leg die over de taart.
- Klop de slagroom op totdat hij nog iets vloeibaar is.
- Voeg (naar smaak) de Drambuie toe en schep die voorzichtig door de slagroom.
- Schep de slagroom over de bananen op de taart.
- Maak de chocopasta vloeibaar op een laag vuurtje en een klein beetje water toegevoegd.
- Meng een theelepel vanille-extract (naar smaak) door de warme chocopasta en schep het over de slagroom.
- Leg de reep met de bovenkant op een snijplank en schraap met een scherp mes zachtjes over de onderkant van de reep voor chocoladekrullen en drapeer deze over de taart.