Boodschappenlijstje :
500 gr Nieuwe aardappeltjes (in schil, gewassen)
4 Zalmmoten
8 Tijgergarnalen
1 bosje groene Asperges
4 kleine Tomaatjes
500 gr verse Spinazie (gewassen)
1 grote bos Munt
1 grote bos Peterselie
2 takjes Basilicum
1 tl Kappertjes (in azijn)
1/2 tl Dijon-mosterd
2 kleine Augurken
1 blikje Ansjovis
4 teentjes Knoflook
1 pakje Panchetta (of spek)
1 el rode Wijnazijn
Olijfolie
Balsamico azijn
1 Citroen
1 Chili-peper
Zout en Peper (met voorkeur grof Zeezout)
Bereiding :
- Verwarm de oven voor op 250 C.
- Zet een volledig gevulde waterkoker aan.
- Doe de nieuwe aardappeltjes en de steeltjes van de munt in een pan op hoog vuur.
- Giet er kokend water (uit de waterkoker) bij en laat de aardappeltjes gaarkoken.
- Doe intussen de zalmmoten, tijgergarnalen, peper en zout naar smaak, olijfolie, een paar blaadjes basilicum, de klein gesneden tomaatjes, de groene asperges (onderkant iets afsnijden), de chilipeper (in ringetjes gesneden)en de citroen ( in vieren gesneden) in een ovenschaal.
- Meng het geheel goed zodat de olijfolie over alle ingrediënten verdeeld is en rangschik de ingrediënten zodanig dat de warmte van de oven overal goed bij kan.
- Voeg als laatste een half blikje ansjovis (in kleine stukjes) en de helft van de olie uit het blikje toe.
- Zet de ovenschaal voor 15-20 minuten in de oven.
De Salsa Verde :
- Vul een keukenmachine met :
Een handvol muntblaadjes, een handvol peterselie, een theelepel kappertjes, een 1/2 theelepel Dijon mosterd, 2 augurken, 1 teentje knoflook en de resterende helft van de ansjovis en olie. - Blend dit tot een groene pasta.
- Roer dit in een schaaltje uit met een flinke scheut olijfolie en een eetlepel rode wijnazijn.
- Giet (als ze gaar zijn) de aardappeltjes af en verwijder de muntsteeltjes.
- Druk de aardappeltjes in een schaal iets in totdat ze "openknappen" (zodat ze beter de Salsa Verde opnemen) en meng de aardappeltjes met een ruime eetlepel Salsa Verde.
- Voeg eventueel wat olijfolie toe.
- Meng het geheel goed.
- Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel 4 plakjes Panchetta (in stukjes gescheurd) over de ovenschaal en zet de ovenschaal nog even terug totdat de spek knapperig is.
- Giet wat olijfolie en balsamico-azijn in een schaal.
- Rol intussen de spinazie ietwat op en snij in plakken van 2 a 3 cm en doe die in de schaal.
- Rol van een handje munt ook een rolletje en snij dit in kleine plakjes af en drapeer over de spinazie.
- Meng de salade vlak voor het opdienen door de schaal (de olie en azijn worden dan pas opgenomen.