Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

woensdag 21 december 2011

Nasi Goreng

Boodschappenlijstje :

300 gram Rijst
300 gram Kipfilet
1 Ui (fijngesneden)
1 Prei (in ringen gesneden)
2 tl Laos
3 á 4 el Ketjap
1 teentje Knoflook
2 tl Koriander (Katoembar)
1 Wortel (in kleine stukjes gesneden)

Bereiding :

  • Kook de rijst en laat hem afkoelen.
  • Marineer de kipfilet in 1 á 2 eetlepels ketjap.
  • Bak de kipfilet in 6 minuten gaar.
  • Neem de kip uit de wok, bak nu de ui, knoflook en prei goudbruin.
  • Roer de katoembar, laos en de rest van de ketjap door de rijst.
  • Voeg de wortel, kipfilet aan de rijst toe en bak de nasi al omscheppend.

Tip : - Lekker met sate, pindasaus, seroendeng, kroepoek en een gebakken ei.