Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

woensdag 21 december 2011

Uiensoep

Boodschappenlijstje :

50 gram Boter
750 gram Uien (in dunne ringen gesneden)
2 tenen Knoflook (fijngehakt)
45 gram Bloem
2 liter runder- of kippenbouillion
250 ml Witte wijn
1 Laurierblad
2 takjes Tijm
Zout en Peper
12 sneetjes Stokbrood
100 gram gerapste Kaas

Bereiding : 

  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
  • Bak de ui op laag vuur, onder af en toe roeren, totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
  • Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
  • Voeg nu langzaam en al roerend de bouillion en de wijn toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe een deksel op de pan en laat het 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep op smaak is.
  • Verwarm de grill voor.
  • Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de 6 soepkommen en schep de soep erover.
  • Bestrooi met gerapste kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • Dien de soep zo snel mogelijk op.