50 gram Boter
750 gram Uien (in dunne ringen gesneden)
2 tenen Knoflook (fijngehakt)
45 gram Bloem
2 liter runder- of kippenbouillion
250 ml Witte wijn
1 Laurierblad
2 takjes Tijm
Zout en Peper
12 sneetjes Stokbrood
100 gram gerapste Kaas
Bereiding :
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
- Bak de ui op laag vuur, onder af en toe roeren, totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
- Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
- Voeg nu langzaam en al roerend de bouillion en de wijn toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
- Doe een deksel op de pan en laat het 25 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep op smaak is.
- Verwarm de grill voor.
- Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de 6 soepkommen en schep de soep erover.
- Bestrooi met gerapste kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.
- Dien de soep zo snel mogelijk op.