Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

woensdag 9 januari 2013

Banketbakkersroom



Boodschappenlijstje :
1 Vanillestokje
500 ml Melk
150 gr Suiker
4 Eidooiers
2 el Bloem

Bereiding : 
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg uit het stokje en voeg dit toe aan de melk.
  • Breng de melk met het merg en de helft van de suiker aan de kook.
  • Roer de eidooiers met de rest van de suiker los in een kom en roer de bloem erdoor.
  • Meng een scheutje van de warme melk door het eiermengsel en roer dit goed door elkaar en schenk het daarna terug in de pan met de kokende melk.
  • Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het op een laag vuur circa 3 minuten doorgaren.
  • Laat de banketbakkersroom afgedekt met huishoudfolie (tegen velvorming in een lage schaal of metalen plaat afkoelen.
  • Zet het nadat het afgekoeld is een uurtje in de koelkast. 
  • Hierna is het, na doorroeren, klaar voor verder gebruik.