Boodschappenlijstje :
1 Vanillestokje
500 ml Melk
150 gr Suiker
4 Eidooiers
2 el Bloem
Bereiding :
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg uit het stokje en voeg dit toe aan de melk.
- Breng de melk met het merg en de helft van de suiker aan de kook.
- Roer de eidooiers met de rest van de suiker los in een kom en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje van de warme melk door het eiermengsel en roer dit goed door elkaar en schenk het daarna terug in de pan met de kokende melk.
- Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Laat het op een laag vuur circa 3 minuten doorgaren.
- Laat de banketbakkersroom afgedekt met huishoudfolie (tegen velvorming in een lage schaal of metalen plaat afkoelen.
- Zet het nadat het afgekoeld is een uurtje in de koelkast.
- Hierna is het, na doorroeren, klaar voor verder gebruik.