Boodschappenlijstje :
350 gr Boter
5 tl Vanillesuiker
250 gr Poedersuiker
9 grote Eieren
175 gr Bloem
1/2 tl Zout
2 el Koffieroom
10 tl Kaneel
3 tl Nootmuskaat
3 tl Kruidnagelpoeder
3 tl Kardamon
Bereiding :
- Roer de boter met de vanillesuiker en de gezeefde poedersuiker glad.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf en de eidooiers schuimig.
- Mix vervolgens het botermengsel, de gezeefde bloem, het zout, de koffieroom en de dooiers tot een glad geheel.
- Schep dit tenslotte zo luchtig mogelijk door het eiwit.
- Verdeel het mengsel over twee kommen.
- Voeg aan één kom alle kruiden toe en meng dit.
- Vet een springvorm van circa 20 cm goed in en span bakpapier over de bodem van de springvorm.
- Schep hierin een heel klein laagje van het lichte beslag.
- Schuif de springvorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand.
- Breng na circa 4-6 minuten (als het beslag gaar is) en even afgekoeld, een laagje donker beslag aan op het gare beslag en grill dit gaar.
- Herhaal dit om en om tot het beslag op is.
- Zet de springvorm bij de laatste laag op een lager rooster in de oven en bak de spekkoek af tot het laatste laagje gaar is.