Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

maandag 24 december 2012

Indonesische spekkoek



Boodschappenlijstje :

350 gr Boter
5 tl Vanillesuiker
250 gr Poedersuiker
9 grote Eieren
175 gr Bloem
1/2 tl Zout
2 el Koffieroom
10 tl Kaneel
3 tl Nootmuskaat
3 tl Kruidnagelpoeder
3 tl Kardamon

Bereiding : 
  • Roer de boter met de vanillesuiker en de gezeefde poedersuiker glad.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf en de eidooiers schuimig.
  • Mix vervolgens het botermengsel, de gezeefde bloem, het zout, de koffieroom en de dooiers tot een glad geheel.
  • Schep dit tenslotte zo luchtig mogelijk door het eiwit.
  • Verdeel het mengsel over twee kommen.
  • Voeg aan één kom alle kruiden toe en meng dit.
  • Vet een springvorm van circa 20 cm goed in en span bakpapier over de bodem van de springvorm.
  • Schep hierin een heel klein laagje van het lichte beslag. 
  • Schuif de springvorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. 
  • Breng na circa 4-6 minuten (als het beslag gaar is) en even afgekoeld, een laagje donker beslag aan op het gare beslag en grill dit gaar. 
  • Herhaal dit om en om tot het beslag op is. 
  • Zet de springvorm bij de laatste laag op een lager rooster in de oven en bak de spekkoek af tot het laatste laagje gaar is.