Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

woensdag 7 november 2012

Portugese roompasteitjes


Boodschappenlijstje :

1 pakje Bladerdeeg
5 el Rietsuiker
125 gr Crème fraîche
1 Ei
Kaneel
1 Sinaasappel
25 gr Kristalsuiker
1 tl Vanille-extract 
kleine Quichevormpjes

Bereiding : 
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Strooi ruim kaneelpoeder over de bladerdeegplakjes en duw ze voorzichtig in de quichevormpje en snij de restanten af.
  • Plaats de vormpjes op een ovenrooster in het bovenste deel van de oven en laat het deeg acht tot tien minuten bakken tot ze lichtjes goudbruin zien.
  • Meng de crème fraîche met het ei en de 25 gr suiker.
  • Haal het ovenrooster uit de oven en duw het opgezwollen deeg met een theelepel in zodat de vulling erin kan.
  • Schep een eetlepel van het mengsel van crème fraîche in de pasteitjes en plaats het rooster weer in het bovenste deel van de oven en bak ze acht minuten.
  • Zet een kleine steelpan op een hoog vuur. 
  • Pers het sap van de sinaasappelschil erin en voeg er vier eetlepels blonde rietsuiker aan toe. 
  • Goed roeren en in het oog houden. 
  • Karamel brandt snel aan, dus mag je er niet aankomen of van proeven. 
  • Giet een beetje karamel over alle pasteitjes (ze zullen nog niet stevig zijn, maar dat is goed). 
  • Laat ze even afkoelen.


Tip : meng eventueel wat blokjes verse mango door de crème fraîche voor een fruitige creme.