Boodschappenlijstje :
1 pakje Bladerdeeg
5 el Rietsuiker
125 gr Crème fraîche
1 Ei
Kaneel
1 Sinaasappel
25 gr Kristalsuiker
1 tl Vanille-extract
kleine Quichevormpjes
Bereiding :
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Strooi ruim kaneelpoeder over de bladerdeegplakjes en duw ze voorzichtig in de quichevormpje en snij de restanten af.
- Plaats de vormpjes op een ovenrooster in het bovenste deel van de oven en laat het deeg acht tot tien minuten bakken tot ze lichtjes goudbruin zien.
- Meng de crème fraîche met het ei en de 25 gr suiker.
- Haal het ovenrooster uit de oven en duw het opgezwollen deeg met een theelepel in zodat de vulling erin kan.
- Schep een eetlepel van het mengsel van crème fraîche in de pasteitjes en plaats het rooster weer in het bovenste deel van de oven en bak ze acht minuten.
- Zet een kleine steelpan op een hoog vuur.
- Pers het sap van de sinaasappelschil erin en voeg er vier eetlepels blonde rietsuiker aan toe.
- Goed roeren en in het oog houden.
- Karamel brandt snel aan, dus mag je er niet aankomen of van proeven.
- Giet een beetje karamel over alle pasteitjes (ze zullen nog niet stevig zijn, maar dat is goed).
- Laat ze even afkoelen.
Tip : meng eventueel wat blokjes verse mango door de crème fraîche voor een fruitige creme.