Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

woensdag 9 januari 2013

Taartbodem van Harde Wenerdeeg

Boodschappenlijstje :
50 gr Suiker
100 gr Boter
150 gr Bloem
1 Ei

Bereiding : 
  • Meng de suiker, boter, bloem en ei tot een mooi deeg.
  • Duw het deeg in een plak en pak het in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit.
  • Leg het deeg over een bakvorm en druk het voorzichtig in de vorm.
  • Prik de bodem een aantal keer in met een vork (om scheuren van het deeg te voorkomen (dat ben ik op de foto vergeten)).
  • Leg een stuk bakpapier over de taart en vul het deeg met een blindbakvulling.
  • Bak het geheel af in circa 10-20 minuten in een oven van 170 C.