Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

dinsdag 5 februari 2013

Chocolade-walnoottaart

Boodschappenlijstje :
4 Eieren
125 gr Basterdsuiker
125 gr Bloem
1 el Cacoapoeder
25 gr Boter, gesmolten
75 gr Pure chocolade, gesmolten
150 gr Walnoten, fijngehakt
Voor de glazuur :
75 gr Pure chocolade
125 gr Boter
200 gr Poedersuiker
2 el Melk
Gehalveerde walnoten

Bereiding : 
  • Verwarm de oven voor op 160 C.
  • Vet een hoge bakvorm (doorsnede 18 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop de eieren en basterdsuiker in een kom in 10 minuten met een mixer tot een licht en schuimig mengsel.
  • Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel en schep het er voorzichtig door met een spatel.
  • Roer de boter, chocolade en de walnoten erdoor.
  • Schep het deeg in de bakvorm.
  • Bak de taart 30-35 minuten in de oven.
  • Laat de taart 5 minuten rusten in de vorm. 
  • Laat hem daarna (uit de vorm) afkoelen en maak intussen de glazuur :
  • Smelt de chocolade.
  • Laat hem even afkoelen.
  • Klop de boter, poedersuiker en de melk tot een licht en schuimig mengsel.
  • Roer de chocolade erdoor.
  • Snijd de taart in twee lagen en smeer wat glazuur tussen de twee lagen.
  • Leg de taart op een gebakschaal en bestrijk de bovenkant van een taart met een spatel met het resterende glazuur.
  • Vorm kleine pieken en garneer de taart met de gehalveerde walnoten
  • Versier de taart eventueel met nog wat gesmolten chocolade (zie foto).