4 Eieren
125 gr Basterdsuiker
125 gr Bloem
1 el Cacoapoeder
25 gr Boter, gesmolten
75 gr Pure chocolade, gesmolten
150 gr Walnoten, fijngehakt
Voor de glazuur :
75 gr Pure chocolade
125 gr Boter
200 gr Poedersuiker
2 el Melk
Gehalveerde walnoten
Bereiding :
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Vet een hoge bakvorm (doorsnede 18 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Klop de eieren en basterdsuiker in een kom in 10 minuten met een mixer tot een licht en schuimig mengsel.
- Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel en schep het er voorzichtig door met een spatel.
- Roer de boter, chocolade en de walnoten erdoor.
- Schep het deeg in de bakvorm.
- Bak de taart 30-35 minuten in de oven.
- Laat de taart 5 minuten rusten in de vorm.
- Laat hem daarna (uit de vorm) afkoelen en maak intussen de glazuur :
- Smelt de chocolade.
- Laat hem even afkoelen.
- Klop de boter, poedersuiker en de melk tot een licht en schuimig mengsel.
- Roer de chocolade erdoor.
- Snijd de taart in twee lagen en smeer wat glazuur tussen de twee lagen.
- Leg de taart op een gebakschaal en bestrijk de bovenkant van een taart met een spatel met het resterende glazuur.
- Vorm kleine pieken en garneer de taart met de gehalveerde walnoten
- Versier de taart eventueel met nog wat gesmolten chocolade (zie foto).