Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

dinsdag 23 april 2013

Chocoladevlaaitjes


Boodschappenlijstje :
50 gr Hazelnoten, geroosterd
150 gr Bloem 
1 el Poedersuiker
140 gr Zachte boter
Voor de vulling :
2 el Maizena
1 el Cacaopoeder
1 el Basterdsuiker
3 dl Halfvolle melk
3 el Chocolade of Hazelnootpasta
2 1/2 el Pure chocolade, in stukjes
2 1/2 el Melkchocolade, in stukjes
2 1/2 el Witte chocolade, in stukjes

Bereiding : 
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Hak de noten fijn in een keukenmachine.
  • Voeg de bloem, de poedersuiker en de margarine toe.
  • Zet de keukenmachine nog een paar seconden aan, zodat kruimels ontstaan.
  • Voeg 2-3 el water toe voor een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in keukenfolie en leg het 10 minuten in de vriezer.
  • Rol het deeg uit en bekleed 6 kleine vlaaivormpjes (doorsnede 10 cm) ermee.
  • Prik met een vork in de bodems.
  • Leg er wat verfrommeld aluminiumfolie op.
  • Bak de taartbodems 15 minuten af in de oven.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak ze nog 5 minuten, tot ze krokant en goudkleurig zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Roer de maizena, de cacao en de suiker met wat melk tot een papje.
  • Roer de overige melk erdoor.
  • Giet het mengsel in een pan en verwarm het al roerend op een laag vuur tot het dikker wordt.
  • Roer de chocolade-hazelnootpasta erdoor.
  • Meng de chocoladestukjes en zet een kwart apart.
  • Roer de helft van de resterende stukjes door het mengsel.
  • Leg er vochtig gemaakt bakpapier op (om een vel te voorkomen) en laat hem bijna helemaal afkoelen.
  • Voeg dan de rest van de chocoladestukjes toe.
  • Schep het mengsel in de taartbodems en laat het opstijven.
  • Garneer de vlaaitjes met gemarmerde chocoladebladen.