Boodschappenlijstje :
50 gr Hazelnoten, geroosterd
150 gr Bloem
1 el Poedersuiker
140 gr Zachte boter
Voor de vulling :
2 el Maizena
1 el Cacaopoeder
1 el Basterdsuiker
3 dl Halfvolle melk
3 el Chocolade of Hazelnootpasta
2 1/2 el Pure chocolade, in stukjes
2 1/2 el Melkchocolade, in stukjes
2 1/2 el Witte chocolade, in stukjes
Bereiding :
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Hak de noten fijn in een keukenmachine.
- Voeg de bloem, de poedersuiker en de margarine toe.
- Zet de keukenmachine nog een paar seconden aan, zodat kruimels ontstaan.
- Voeg 2-3 el water toe voor een soepel deeg.
- Verpak het deeg in keukenfolie en leg het 10 minuten in de vriezer.
- Rol het deeg uit en bekleed 6 kleine vlaaivormpjes (doorsnede 10 cm) ermee.
- Prik met een vork in de bodems.
- Leg er wat verfrommeld aluminiumfolie op.
- Bak de taartbodems 15 minuten af in de oven.
- Verwijder het aluminiumfolie en bak ze nog 5 minuten, tot ze krokant en goudkleurig zijn.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Roer de maizena, de cacao en de suiker met wat melk tot een papje.
- Roer de overige melk erdoor.
- Giet het mengsel in een pan en verwarm het al roerend op een laag vuur tot het dikker wordt.
- Roer de chocolade-hazelnootpasta erdoor.
- Meng de chocoladestukjes en zet een kwart apart.
- Roer de helft van de resterende stukjes door het mengsel.
- Leg er vochtig gemaakt bakpapier op (om een vel te voorkomen) en laat hem bijna helemaal afkoelen.
- Voeg dan de rest van de chocoladestukjes toe.
- Schep het mengsel in de taartbodems en laat het opstijven.
- Garneer de vlaaitjes met gemarmerde chocoladebladen.