Boodschappenlijstje :
150 gr Koude boter
200 gr Bloem
100 gr Witte basterdsuiker
2 Losgeklopte eieren
snufje Zout
200 gr Amandelspijs
8 Halve amandelen
1 kopje Water
Bereiding :
- Verwarm de oven voor op 175 C.
- Roer de bloem, basterdsuiker en zout door elkaar in een kom.
- Kneed de koude boter er zo snel mogelijk doorheen.
- Doe er wat water bij als het deeg te droog is..
- Verkruimel de amandelspijs en prak 1 losgeklopte ei erdoorheen.
- Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik.
- Steek er met iets ronds (bijv. een glas) 12 rondjes uit.
- Leg 6 rondjes op een bakplaat en verdeel de amandelspijs waarbij de randjes vrijblijven.
- Bestrijk de randjes met wat water.
- Leg de resterende rondjes als deksels op de onderste rondjes en druk ze rondom aan met een vork.
- Beleg elke koek met een halve amandel en bestrijk het geheel met wat losgeklopt ei.
- Bak de gevulde koeken in 40 minuten af.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen (al zijn ze erg lekker als ze nog iets warm zijn).