Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

dinsdag 23 april 2013

Gevulde koeken



Boodschappenlijstje :
150 gr Koude boter
200 gr Bloem 
100 gr Witte basterdsuiker
2 Losgeklopte eieren
snufje Zout
200 gr Amandelspijs
8 Halve amandelen
1 kopje Water

Bereiding : 
  • Verwarm de oven voor op 175 C.
  • Roer de bloem, basterdsuiker en zout door elkaar in een kom.
  • Kneed de koude boter er zo snel mogelijk doorheen.
  • Doe er wat water bij als het deeg te droog is..
  • Verkruimel de amandelspijs en prak 1 losgeklopte ei erdoorheen.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik.
  • Steek er met iets ronds (bijv. een glas) 12 rondjes uit.
  • Leg 6 rondjes op een bakplaat en verdeel de amandelspijs waarbij de randjes vrijblijven.
  • Bestrijk de randjes met wat water.
  • Leg de resterende rondjes als deksels op de onderste rondjes en druk ze rondom aan met een vork.
  • Beleg elke koek met een halve amandel en bestrijk het geheel met wat losgeklopt ei.
  • Bak de gevulde koeken in 40 minuten af.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen (al zijn ze erg lekker als ze nog iets warm zijn).