Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

vrijdag 31 juli 2015

Jamie Oliver's BBQ-saus



Boodschappenlijstje :
1/2 Ui (zeer fijn gesneden)
3 Tenen Knoflook (ook zeer fijn gesneden)
1 Tl Zwarte Peper
1 Tl Zout
500 ML Heinz Tomatenketchup
200 ML Bourbon Whisky
50 Gr Tomatenpuree
70 ML Appelcider Azijn
70 ML Worchestershiresaus
100 Gr Bruine Basterdsuiker
3 El Donkere Stroop
1 Tl Tabasco
Bereiding :
- Stoof de fijngesnipperde uien en knoflook in de appelcider totdat ze zacht zijn
- Voeg de Bourbon en suiker toe en breng aan de kook.
- Voeg de overige ingrediƫnten toe als de suiker is opgelost en breng al roerend aan de kook.
- Laat de saus 15 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Laat de saus afkoelen.
Tip : Nadat de saus gemaakt is, is hij nog een maand of 3 te bewaren in een schone pot/fles.