500 gram Bloem
1 mespuntje Zout
1 dl lauwe Melk
25 gram Gist
175 gram Boter
2 Eieren
Frituurvet of slaolie
Suiker (het liefst basterdsuiker of kaneelsuiker)
Bereiding :
- Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe.
- Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in.
- Smelt de boter en doe de gesmolten boter bij de gistoplossing, breek er twee eieren in en voeg de suiker toe. Maak vanuit het midden, scheutje voor scheutje de rest van de melk bijschenkend, een mooi soepel deeg.
- Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warme plek rijzen.
- Rol het deeg daarna op een met bloem bestrooide aanrecht uit tot een niet te dunne lap en snijd deze lap in smalle repen.
- Leg in deze repen voorzichtig een losse knoop en laat het deeg nog 15 minuten narijzen.
- Verhit een pan frituurvet of slaolie tot de begint te dampen (ongeveer 170?C), laat de nonnenvotten voorzichtig in het vet glijden en bak ze aan beide kanten goudbruin.
- Haal de nonnenvotten vervolgens uit het vet en bestrooi deze met suiker.