Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

vrijdag 3 mei 2013

Christel's Shortbread



Boodschappenlijstje :
Voor de Dulche de leche:
1 blikje Gezoete gecondenseerde melk

Voor de pinda shortbread :
110 gr Pinda's
110 gr Bloem
175 gr Boter
60 gr Witte basterdsuiker

Voor de Chocolade toplaag :
80 gr Pure chocolade
80 gr Melk chocolade
60 gr Witte chocolade
30 gr Boter

Bereiding : 
  • Breng een pan met water aan de kook en zet het dichte blikje in het water tot het onderstaat.
  • Laat op een laag vuur 2 uur koken.
  • Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe.

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Rooster de pinda's in een droge koekenpan goudbruin.
  • Maal de bloem met de pinda's in een keukenmachine tot een fijn poeder.
  • Meng de boter met de suiker tot de suiker is opgelost.
  • Meng de pindabloem erdoor.
  • Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in de vorm en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat het blikje gecondenseerde melk even afkoelen
  • Trek het blikje gecondenseerde melk voorzichtig open (pas op : de inhoud kan onder druk staan).
  • Verdeel de dulche de leche over het lauwe shortbread en laat circa 1 uur afkoelen in de koelkast.

  • Smelt de pure chocolade, de melk chocolade en de boter au bain-marie.
  • Smelt de witte chocolade apart.
  • Giet de donkere chocolademassa over de koek.
  • Lepel er strepen witte chocolade over en maak met een satéprikker een marmereffect.
  • Laat Christel's Shortbread even opstijven in de koelkast en snijd voor het serveren in stukken.