Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

dinsdag 2 juli 2013

Zigeunersaus

_FOTO VOLGT_

Boodschappenlijstje :

2 el Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
2 Teentjes knoflook
1/2 Groen pepertje (zonder pitjes, in smalle ringetjes)
1/2 Rode paprika (in kleine blokjes)
1/2 Groene paprika (in kleine blokjes)
100 gr Champignons
1 blikje Tomatenpuree
1 el Sambal manis
1 el Azijn
2 el witte Bastardsuiker
1 dl Kippenbouillon
2 Augurken (in kleine blokjes)
evt Maizena


Bereiding : 
  • Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en pepertjes aan.
  • Voeg dan de paprika's en champignons toe en bak ze ca 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden.
  • Doe dan de tomatenpuree erbij, bak nog een minuutje en voeg dan de ketchup, sambal, azijn, suiker en bouillon toe en laat doorpruttelen.
  • Proef of er nog iets van suiker bijmoet, doe er dan de augurkjes door.
  • Bindt de saus eventueel met wat maizena en laat de saus dan nog een minuut of drie doorkoken.