Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

dinsdag 2 juli 2013

Aarbeiensloffen


Boodschappenlijstje :

Voor de banketbakkersroom :
1 Vanillestokje
500 ml Melk
150 gr Suiker
4 Eidooiers
2 el Bloem

Voor de rest :
6 plakjes Bladerdeeg (diepvries)
1 Ei, losgeklopt
50 gram Kristalsuiker

+/- 18 Aardbeien
1 zakje Taartina (Dr. Oetker)
200 ml Water


Bereiding : 
  • Doe dit een anderhalf uur voor de bereiding van de aardbeiensloffen:
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg het stokje en voeg dit toe aan de melk.
  • Breng de melk met het merg en de helft van de suiker aan de kook.
  • Roer de eidooiers met de rest van de suiker los in een kom en roer de bloem erdoor.
  • Meng een scheutje van de warme melk door het eiermengsel en roer dit goed door elkaar en schenk het daarna terug in de pan met de kokende melk.
  • Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het op een laag vuur circa 3 minuten doorgaren (laat het bloppen).
  • Laat de banketbakkersroom afgedekt met huishoudfolie (tegen velvorming) in een glazen schaal afkoelen.
  • Zet het nadat het afgekoeld is een uurtje in de koelkast.
  • Hierna is het, na doorroeren, klaar voor gebruik.
  •  
  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Haal de bladerdeegvellen uit de verpakking en verwijder het papiertje tussen de velletjes.
  • Bestrijk de vier kanten van het bladerdeegvelletje met het losgeklopte ei en bestrooi dit riant met suiker.
  • Schep ongeveer 1 1/2 el banketbakkersroom in het midden van het velletje en leg ze op een bakplaat laag in de oven.
  • Bak ze ongeveer voor 20 minuten (tot ze mooi bruin zijn) af in de oven.
  • Was en halveer de aardbeien en leg ze op de banketbakkersroom.
  • Maak de taartina aan met 200 ml water (zoals op de verpakking) en schep dit over de aardbeien en laat het geheel afkoelen.