Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

zaterdag 17 mei 2014

Kaiserbroodjes

_FOTO VOLGT_
 
Boodschappenlijstje :

500 gr Bloem
1 zakje droge Gist
340 ml LAUW Water
1 tl Suiker
2 tl Zout
3 el Olijfolie
Eventueel maanzaadjes / zonnebloemzaadjes / sesamzaadjes

Bereiding :

- Verwarm de oven voor op 50 oC (voor het rijzen).
- Zeef de bloem in een kom.
- Voeg het zout en suiker toe en meng deze goed door de bloem (het zout moet voor de gist toegevoegd worden, zodat de gist zich niet hecht aan het zout).
- Voeg vervolgens de gist en eventueel zaadjes toe.
- Voeg nu de olie en het water al roerend door het deeg, in kleine beetjes tegelijk.
- Kneed het deeg luchtig tot een glad deeg ongeveer 3 tot 5 minuten (hij mag ietwat kleverig zijn, maar niet teveel).
- Snij het deeg nu in 8 tot 10 bolletjes.
- Doe de zaadjes om de broodjes eventueel te decoreren in een schaaltje en druk de broodjes er licht in.
- Druk de broodjes iets plat op een, met meel bestrooid of met bakpapier bedekt bakblik (niet te dicht op elkaar, het deeg moet nog rijzen).
- Snij met een scherp kartelmes 2 snedes boven in de broodjes.
- Zet het bakblik in de oven om te laten rijzen.
- Zet de oven na 45 minuten op 230 oC en bak de broodjes bruin af (ongeveer 30 minuten).