Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

zaterdag 17 mei 2014

Plaatkuche




Boodschappenlijstje :
6 flinke Appels (liefst Elstar)
75 gr Rozijnen
2 el (Gelei)suiker
3 tl Kaneel
350 gr Bloem
1 snufje Zout
3 tl Bakpoeder
250 gr Suiker
300 gr Zachte boter in blokjes gesneden (ongeveer een 15 minuten uit de koelkast)
Eventueel een flinke scheut Rum
Bereiding :
- Verwarm de oven voor op 175 oC.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in dunne plakjes.
- Vermeng de appels met de (gelei)suiker en kaneel.
- Was de rozijnen en laat ze eventueel wellen in de rum.
- Meng de bloem, zout, bakpoeder, suiker en de boterblokjes, met een keukenmachine of een mixer door elkaar tot kruimeldeeg.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verdeel 3/4 van het deeg over de bakplaat en druk het iets aan.
- Verdeel de appelschijfjes over het deeg en verdeel de rozijnen over de appels.
- Verdeel nu de rest van het deeg losjes over de bakplaat, alles moet wel bedekt zijn.
- Bak de koek nu in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten af (de koek moet licht bruin zijn aan de bovenkant).
- Schakel de oven uit en laat de koek nog 15 minuten in de oven staan.
- Laat de koek nu nog een klein beetje afkoelen want lauw is hij het lekkerst.
Ook lekker met kersen in siroop.
Met dank aan smulweb.nl