Welkom op Disbatch Culinair.
Ik hoop dat u met de recepten op deze site, evenveel plezier in het bereiden beleeft, als in het opeten ervan.
Ik probeer regelmatig een nieuw recept te plaatsen, zodat u altijd een goede reden hebt om terug te komen.

vrijdag 31 juli 2015

Kip Losie Foroe - Surinaamse BBQ-Kip



Boodschappenlijstje :
1 Kip van 2 á 3 kilo (voor 2 personen)
6 Ltr Water
2 Kopjes azijn
2 El Dry Rub USA #1
2 El Sojasaus (zout)
Bereiding :
- Maak een "badje" aan met 3 liter water en 1 kopje azijn en badder de kip daarin, zowel van buiten als van binnen (Dit is niet alleen om het vlees schoon te maken, de kip wordt daar ook malser van).
- Herhaal dit nog een keer met een nieuw "badje"  met 3 liter water en 1 kopje azijn.
- Laat de kip goed uitlekken.
- Verdeel 2 eetlepels Dry Rub over de BINNENkant van de kip.
- Prik met een mes kleine (niet diepe) gaatjes in de kip (vooral waar veel vlees zit) en schenk de sojasaus over zowel de bovenkant als de onderkant van de kip.
- Leg de kip (op z'n buik) op het rek en gaar (indirect warmroken, echt Barbequen) in 2 uur.
- Rook een lekker zoet biertje mee om de kip niet al te droog te laten worden. ( Zie LINK ).